Benvinguts

Benvinguts.
Us presento el bloc del treball de recerca de Batxillerat
. Guanyador del XVè Premi Recerca Vila d'Olesa d'estudiants 2010. Una guia de 20 rutes pel terme municipal d'Olesa de Montserrat i el seu entorn més pròxim. Aquest bloc és un suport digital del llibre físic, on es reproduiran temes curiosos o temes relacionats amb el món natural olesà, per tal de fer conèixer i potenciar als olesans i als pobles veïns el divers patrimoni natural, cultural, geològic, etc. que poden trobar, com també events que s'anunciïn per desenvolupar en aquest espai del projecte.
El llibre fou publicat per Sant Jordi del 2012. Fins al novembre 2013: +820 guies venudes/12 presentacions a diferents pobles/+20 guies enviades a l'estranger.

(Twitter: #guiaexcursionistaolesa // @JoanSolerGi7)

dilluns, 4 de febrer del 2013

Sentit de l'orientació

Des de la carena de Puigventós (606 metres) a Olesa de Montserrat, per sobre la creu de Saba (595 metres) és un lloc perfecte per divisar part del territori Català. Des dels Pirineus al mar, des de la serra del Montsec fins al Baix Penedès, des de l'Aneto (Aragó) fins al Montseny.

Ahir 4 de febrer era un dia perfecte per contemplar tal territori gràcies a l'anticicló i als forts vents que han netejat el cel. Vaig allargar la vista mar endins, però el reflex del Sol que picava sobre el mar no va deixar-me veure Mallorca.

Aquí un grapat de fotos del que s'arribava a veure:

Runam de sal de les mines de Sallent (Bages). A sobre la població de Berga (Berguedà) i la serra del Cadí-Moixeró. Runes sal:26 / Berga:59km línia recta

Monestir de Sant Llorenç del Munt a la Mola (Vallès Occ.). A 12.3km
Massís de la Maladeta. Pic de l'Aneto (3404 m) a l'Aragó vora Vall d'Aran. A 155km

Pedraforca (2500m) al Berguedà. A 76km
Castell de Cardona (Bages). A 42km

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada